Fjärrbevakning

”Energy Savings Performance Contracting”, ”Technical Facilities Management”, ”Outsoursing”, ”Approved Partners” etc…

Många bolag slänger sig med fina utryck. Det låter nästan som databranschen, men det handlar om att driva och sköta tekniska installationer. Datorsystemet är att betrakta som ett verktyg för att underlätta just denna kontroll och styrning.

Att tillämpa datasystem för effektiv driftövervakning kanske inte alltid är aktuellt. Det kräver stora resurser och investeringsmedel. Då kan lösningen vara att nyttja Vega Energi:s fjärrbevakning.

Med dagens avancerade teknik och högt ställda krav på kostnadseffektivitet finns möjligheten att någon svarar för övervakningen av de tekniska systemen.
Vega Energi kan på distans hålla uppsikt på fastigheten eller anläggningen så att varje del i systemen samverkar till en maximalt effektiv enhet.

I vår lösning kan följande delar väljas:

  • ÖVERVAKNING
  • BEREDSKAP
  • LARMHANTERING

Beroende på anläggning eller på omfattningen används ett system för enkel eller mer avancerad driftövervakning. Även mätinsamling (med bearbetning och analys) eller styrning av funktioner för att optimera tillgänglighet och energikostnader kan väljas till.
Detta möjliggör bl a en snabb tillgänglighet till relevant information och potentialer till centralisering och därmed minskade personalkostnader. Signalerna kan vidarebefodras till andra system eller till en utvald felanmälan.

Tjänsten kan dessutom kompletteras med beredskapsvakt som finns tillgänglig 24 timmar om dygnet, året runt. Detta omfattar då även larmhantering i form av utryckning på en förutbestämd inställelsetid, åtgärder för att säkerställa driften samt rapportering.

I anslutning till driftövervakningstjänsten kan Vega Energi dessutom erbjuda tjänster för optimering på era tekniska system.

Klicka här för att kontakta oss.

Tillbaka

200x5_transpix200x5_transpixFjarrbevakning