NYHET 2015-01-08

Bravida satsar på energiteknisk drift genom förvärv av Vega Energi

Bravida stärker sin position inom teknisk drift och underhåll och breddar sitt erbjudande inom industri och energiproduktionsservice.

bravida_stror

Med förvärvet av Vega Energi satsar Bravida på avancerad energiteknisk drift vilket är en ny marknad för Bravida TSM. I och med detta stärker Bravida sin position inom ”technical service management” marknaden.

– Med förvärvet av Vega Energi, som innehar en hög teknisk kompetens och erfarenheter inom storskalig produktion av både värme, kyla och ånga är jag övertygad om att vi kan växa inom denna sektor samt uppnå synergier med Bravida, säger den nytillträdde VD:n Mario Decarlini.

Med Vega Energis kompetens, tillsammans med Bravidas storlek och styrka, skapas en starkare plattform för tillväxt inom området. Vega Energi AB fortsätter med samma varumärke, personal, ledning, inriktning och organisationsnummer.

– Efter att ha drivit och utvecklat Vega Energi i 20 år känns avyttringen som en naturlig utveckling för en ökad satsning på den regionala marknaden. Bravida TSM känns då som en naturlig, tydlig och stark ”spelare” för att ta Vega Energi till nästa steg, menar de båda ägarna Max Jansson och Ronny Axelsson, som kommer att fortsätta sina karriären hos Vega Energi/Bravida.

Tillträde skedde 1 januari 2015

För mer information, vänligen kontakta:
Mario Decarlini, VD Vega Energi. Tfn: 08-794 07 00
Ronny Axelsson, Vice VD Vega Energi. Tfn: Tfn 08-794 07 00
Max Jansson, Marknads- och verksamhetsutvecklare Vega Energi. Tfn: 08-794 07 00